Uitvoering testen in Rusland - Bouman Industries

Dochteronderneming Centri Tech Separations Twente (CTST) voert succesvol testen uit in Rusland. Het doel is de ontwikkeling van een nieuwe wasinstallatie voor oliepijpleidingen. Deze leidingen, gelegen in de toendra van Noord Rusland, worden ieder halfjaar vervangen en onder grote druk gereinigd met heet water, met als restproducten olie, slijk en water. Voorheen werd het water deels geloosd en kon niet worden hergebruikt, omdat het niet goed schoongemaakt kon worden. Door strengere richtlijnen en door een gebrek aan schoon water in deze uithoek van Rusland, is de filtratie oplossing van CTST, waarbij het water direct wordt gerecycled, een effici├źnte oplossing. De oplossing bespaart de klant niet alleen veel geld (water is schaars), maar biedt daarnaast milieuwinst. De investering voor de nieuwe wasinstallatie moet nog goedgekeurd worden door de klant in Rusland. Hetzelfde probleem doet zich ook voor bij andere bedrijven uit deze sector. CTST is, naar aanleiding van de succesvolle testen in Rusland, nu ook met andere bedrijven uit deze sector in gesprek voor haar oplossingen.