Handelsmissie naar China opent deuren voor mkb'ers. - Bouman Industries

Overijssel is de meest mkb-vriendelijke provincie. Maar om dat ook te blijven, moet er altijd naar nieuwe kansen gezocht worden. Dat weet ook gedeputeerde Eddy van Hijum en dus vloog hij met 16 ondernemers uit Overijssel, naar China.

“Er liggen daar veel kansen voor ondernemers. Maar je moet een lange adem hebben”, weet Wilco van Wijck van Bouman. “Zelf ben ik al een paar keer naar China gevlogen, maar dit keer met een gedeputeerde erbij gaan er toch meer deuren open.”

  

 

Internationaal ondernemen

Dagelijks krijgt Oost NV telefoontjes van ondernemers die vragen hebben over internationaal ondernemen. Niet iedere mkb’er weet namelijk waar hij of zij moet beginnen. “We hebben in Overijssel veel samenwerkingsverbanden, dus er zijn genoeg kansen.”

Ook Van Wijck gelooft in samenwerken. “Dat gebeurt ook al, bovendien leveren onze opdrachten in China ook weer werk op voor bedrijven waar wij in Nederland mee samenwerken.”

 Voor Eddy van Hijum was het zijn eerste bezoek aan China. “Indrukwekkend, ik ga zeker terug. En dan was dit nog een bezoek aan -zoals mijn dochter het noemde – ‘het Zwolle van China'”.